Valga gümnasistid alustavad õppeaastat värskelt renoveeritud majas


Avaldaja:Madli Leikop31. August 2016

31. augustil avati Valga Gümnaasiumi õpilastele värskelt renoveeritud Valga linna kõige väärikam koolihoone - valge maja.

Koolimaja on saanud korraliku uuenduskuuri, kus on loodud tänapäevased õppimis- ja õpetamistingimused. Valga Gümnaasium alustab 1. septembril 2016 tööd riigigümnaasiumina. 

Valga linnapea Kalev Härki sõnul on kool ka pärast riigile üleandmist Valga koolivõrgu osaks ja kaasatakse linna haridusvaldkonna aruteludesse ning otsuste tegemisse.

Koolipidajaks on 1. septembrist 2016 Haridus- ja Teadusministeerium ja kooli hakkab haldama Riigi Kinnisvara AS. Kooli renoveerimist rahastas samuti HTM ja tööd tellis Riigi Kinnisvara AS.

Valga Gümnaasiumi renoveerimistöödest suuremad summad kulusid ehitustöödele maksumusega 2,8 miljonit eurot, töövõtjaks oli AS Semuehitus. Projekteerimisele kulus veidi rohkem kui 85 000 eurot, töid teostas AS Amhold / ARC Projekt OÜ.

Koolihoone sisustus läks maksma ligi 322 000 eurot, IT-seadmetele kulus ligi 161 000 eurot ja labori sisseseadeteks kulutati 108 000 eurot.

Linnapea Kalev Härk on töödega rahul: „Kooli renoveerimisel kasutati algupäraseid värvitoone ja projekteerija on arhitektuurselt osanud hästi sulandada kõik vajaliku, et see vastaks ka muinsuskaitse nõuetele. Näiteks tänapäeval peab koolil olema erivajadustega õpilaste tarbeks lift, muinsuskaitse nõuded seda koolihoonesse ei lubanud, projekteerija suutis selle nõude täita üldmuljet rikkumata."

Allikas: Valga linnavalitsuse pressiteade. 

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet