Räpina Aianduskool sai noorte floristide kutsemeistrivõistlusel kaksikvõidu


Avaldaja:Madli Leikop26. September 2016

23. septembril võistlesid Salme Kultuurikeskuses Estonian Florist Cup 2016 programmi raames ka floristika eriala õpilased. Kutsemeistrivõistluse esimese ja teise koha pälvisid Räpina Aianduskooli võistkonnad.

Kolmandale kohale tuli Luua Metsanduskooli võistkond.

Parimateks noorteks floristideks tunnistatud Maris Paas ja Mari Merileid Metsnik on Räpina Aianduskooli floristika eriala kolmanda kursuse õpilased. Mõlemad neiud tunnistasid, et ei osanud võitu oodata ja tulid eeskätt võistluskogemust saama. 

„Kindlasti võistleme ka tulevikus edasi, aga võtame rahulikult. Kõigepealt tuleb kool ära lõpetada,“ ütles Maris. Mõlemad neiud on käinud juba mitmel praktikal ja plaanivad sel sügisel ka välispraktika ette võtta.

lill3.jpg

Paarisvõistlusel võiduni jõudnud tüdrukute teekond floristikani oli aga erinev. „Minul oli juba lapsepõlvest saati soov floristikat õppida, kuna mu tädi tegeles hobikorras lilleseadega ja mind paelus see amet,“ märkis Mari Merileid. „Mina tulin koos sõbrannaga Räpinasse, tema läks teisele erialale ja mina tegin tutvust floristikaga. Olen oma otsusega väga rahul,“ tõdes Maris. 

Teise koha pälvinud Räpina Aianduskooli võistkonda kuulusid Kerli Kaur ja Sanda Kuusmaa  ning kolmandale kohale tulnud Luua Metsanduskooli võistkonda Merge Paju ja Andres Laanemaa.

Tänavuste võistlejate taset hindasid kohtunikud heaks. „Üllatasid Luua Metsanduskooli õpilased, kes õpivad floristikat valikainena, mitte põhierialana. Mõlemad võistkonnad olid väga tublid,“ märkis võistluse kohtunik ja kauaaegne floristika kutseõpetaja Marika Tubli. 

lill2.jpg

„Ehkki võistlusformaate on erinevaid ja suurtel võistlustel võisteldakse individuaalselt, on paarisvõistlus noortele hea võimalus kujundada ka igapäevatöös vajalikku koostööoskust ja jagada otsuste tegemise raskust,“ märkis võistlusjuhendi autor, florist ja Räpina Aianduskooli õpetaja Marek Jakobi. 

Kutsemeistrivõistlusel sooritasid õpilased kolm erinevat võistlustööd: dekoratiivne spiraalkimp, lauaseade ja kleebitud ehe. Võistlustöödele jagati punkte neljas kategoorias: idee, värvus, kompositsioon ja tehnika. Võistlustöid hindasid tunnustatud floristid Ahti Lyra ja Marika Tubli, kelle tööd koordineeris peakohtunik Marek Jakobi. 

lill4.jpg

Sel aastal täitus 40 aastat Eesti meistrivõistlustel lilleseades, mille tähistamiseks peeti 22.-23.  septembril Eesti meistrivõistlusi lilleseades. Noorte õppurite kutsemeistrivõistlust viidi samuti läbi Estonian Florist Cup 2016 programmi raames.

Kutsemeistrivõistlust korraldas SA Innove koostöös Räpina Aianduskooli ja MTÜga Eesti Florist. Võistluse läbiviimist toetasid Euroopa Sotsiaalfond ja Haridus- ja Teadusministeerium.

Allikas ja fotod: SA Innove pressiteade. 

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet