Arvamusfestival korraldab ideekorje laste mõtete üle arutlemiseks


Avaldaja:Madli Leikop27. Märts 2017

Arvamusfestival kuulutab esimest korda välja ideekorje 5.–7. klassi õpilastele, mille raames oodatakse laste aruteluettepanekuid hiljemalt 17. aprilliks.

„Lastearutelu on, nagu nimi ütleb, laste korraldatav ja peetav arutelu,“ selgitas festivali eestvedaja Ott Karulin. „See aga ei tähenda tingimata, et ka aruteludes peaksid osalema ainult lapsed, vaid meie jaoks on oluline, et lapsed neid korraldaksid.“ Karulin lisas, et kuna noorte aruteluala on suunatud põhikooli lõpuklasside ja keskkooli õpilastele, oodatakse lastearutelusid korraldama just 5.–7. klassi õpilasi, võimaluse korral veel nooremaid.

Ideekorjes on oodatud osalema kõik koolinoored üle Eesti, aruteluettepanekuid saab esitada aadressil https://www.arvamusfestival.ee/ideekorje-lastele/. Kui ideed saavad välja valitud, siis aitavad festivali korraldajad koolidel välja selgitada, milline on parim aruteluvorm ja kes võiks seal osaleda. Arutelude tehniline ettevalmistus saab tehtud koostöös Arvamusfestivali tiimiga enne kooliaasta lõppu. 

Neli välja valitud lastearutelu avalikustatakse koos ülejäänud aruteluprogrammiga 1. juunil. 

Arvamusfestival on kogu ühiskonda kaasav eri maailmavaadetele avatud kohtumispaik, mille eesmärk on arendada arvamuskultuuri ja kodanikuharidust. Viies Arvamusfestival toimub 11. ja 12. augustil 2017 Paides. Kahel päeval peetakse üle 150 arutelu, mida korraldavad sadakond organisatsiooni. Arvamusfestivali meeskond koosneb 99% ulatuses vabatahtlikest.

Arvamusfestivalil on alati olnud ka lasteala, kus on seni tegutsenud lastehoid ja pakutud meelelahutust. Arvamusfestivali lastearutelusid aitavad korraldada Ajaloomuuseum, Eesti Vabariik 100, laste ja noorte kultuuriaasta „Mina ka!“, Eesti Väitlusselts ja programm Noored Kooli.

Fotol festivalimelu möödunud aastaselt Arvamusfestivalilt (autor: Anna Markova).

Allikas: Arvamusfestivali pressiteade. 

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet