Koolide kohtvõrke kaasajastatakse 1,5 miljoni euro eest


Avaldaja:Laura Vetik04. Mai 2017

HITSA sõlmis üldhariduskoolide digitaristu kaasajastamise programmi raames raamlepingud viie ettevõttega, kes teostavad 2018. aasta lõpuni 150 üldhariduskooli kohtvõrgu kaabelduse kaasajastamise. Kokku on ainuüksi kaabelduse kaasajastamise eelarve 1,5 miljonit eurot.

Riigihanke tulemusena sõlmiti raamlepingud AS-iga Telegrupp, AS-iga Atea, Boftel Estonia OÜ-ga, Ericsson Eesti AS-iga ja AS-iga Triger. Ettevõtted saavad õiguse esitada pakkumisi tellimustele, mis hõlmavad konkreetseid kaabeldustöid kuni kahekümnes koolis korraga üle terve Eesti.

"Loodame järgmise pooleteist aasta jooksul välja ehitada kaasaegse kohtvõrgu kaabelduse kõigis programmi kaasatud koolides. Esimesed tellimused tahame välja saata juba mais ning konkreetsete töödega alustada juunis, kui on alanud suvine koolivaheaeg," ütles programmijuht Jüri Saar.

"Tegu on parimat praktikat ja standardeid järgivate lahendustega, mis on piisavalt paindlikud ja kaasaegsed, et rahuldada koolide kohtvõrgu võimsuse vajadused vähemalt järgmiseks kümneks aastaks,“ lisas programmi võrguarhitekt Harri Uljas. “Loome kõik eeldused ulatuslikumaks interneti kasutamiseks õppetöös terves koolis mitte ainult arvutiklassis."

Üldharidusekoolide digitaristu kaasajastamise programm hõlmab kohtvõrkude rajamist ja renoveerimist (kaabeldus ja seadmed) ning kohtvõrkude halduse ja monitooringu vahendite ostmist. Lisaks soetatakse programmi raames koolidele kaasaegset esitlustehnikat ning tõstetakse koolipidajate teadlikkust turvalise kohtvõrgu planeerimisest ja haldamisest.

Programmi töötas välja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium. Programmi viib ellu Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus, mille EENeti struktuuriüksusel on kahekümneaastane kogemus andmesidevõrkude valdkonnas. Programmi kogueelarve on 13 243 294 eurot, millest Euroopa Liidu Sotsiaalfondi toetus moodustab 11 250 000 eurot ja Eesti riigi omafinantseering 1 985 294 eurot. Programmi esimeses etapis, aastatel 2016-2018 on kavas koolide toetamiseks kasutada eelarvest 5 miljonit eurot.

Lisainfo programmi kohta ning toetust saavate koolide nimekirja leiab HITSA kodulehelt: http://www.hitsa.ee/ikt-hariduses/digitaristu

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet