Tasuta vahetusaastale Ameerikasse


Avaldaja:Greete Palksaar12. September 2017

FLEX programm asutati 1992 ning selle kaudu on käinud vahetusaastal Ameerika Ühendriikides üle 23 000 õpilase. Programmi rahastab Ameerika Ühendriikide valitsus. Programmi saab kandideerida 17. oktoobrini internetis.

Eestis on alanud uus kandideerimisvoor tasuta vahetusprogrammi FLEX ehk Future Leaders Exchange. FLEX pakub võimalust õppida aasta USA keskkoolis ja elada kohalikus perekonnas.

Ootame kandideerima kõiki 9. ja 10. klassi õpilasi. Programmis osalemine on õpilasele tasuta ning kandideerimiseks tuleb neil esmalt täita internetis avaldus koos kolme lühiesseega. Avaldus asub aadressil http://ais.http://americancouncils.org/flex . Avaldus ja esseed on ingliskeelsed, kuid grammatikat eraldi nende puhul ei hinnata. Avalduste tähtaeg on 17. oktoober 2017.

Poolfinalistid valitakse novembris ning nemad läbivad juba intervjuu, inglise keele testi ja kirjutavad testimiskeskuses essee.

Kõigil õpilastel üle Eesti on võrdne võimalus osaleda ning soovime leida programmi just õpilasi kõikidest Eesti piirkondadest. Füüsiline puue pole programmile kandideerimisel takistuseks. Tähtis on valmisolek, huvi ja tahtmine õppida inglisekeelses ja teistsuguses kultuurikeskkonnas. 

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet