Euroopa noortekonverents pälvis auhinna uuenduslikkuse eest


Avaldaja:Madli Leikop07. Veebruar 2018

Aasta konverentsiteo auhinna innovatiivseima konverentsilahenduse kategoorias võitis Euroopa noortekonverents, mis tõi mullu oktoobris Tallinna 260 noort ja noortepoliitika kujundajat ning huvilised üle maailma said reaalajas kaasa rääkida sotsiaalmeedia vahendusel.

Tunnustuse pälvinud noortekonverents oli Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise noortevaldkonna suursündmus, mille keskmes oli Euroopa tulevik noorte pilgu läbi. Konverentsi korraldasid Haridus- ja Teadusministeerium ning Eesti Noorsootöö Keskus koos Tallinn Music Week meeskonnaga.

Ministeeriumi noorteosakonna juhataja Reelika Ojakivi sõnul pakuti osalejatele mitmekülgset ja isiklikku kogemust ja suhet loova ja tehnoloogiliselt edumeelse Eestiga, samuti tutvustati siinseid noori ja nende poolt loodud nutikaid idufirmasid. „Võtsimegi endale eesmärgiks luua uuenduslik ja mittetraditsiooniline konverentsikeskkond, mis inspireeriks ja toetaks osalejate aktiivset ühismõtlemist ja koosloomet,“ ütles Ojakivi.

Konverents kanti üle veebis ja kõigil huvilistel üle maailma oli võimalik kaasa rääkida ning esitada küsimusi Twitteris ja Instagramis, mis omakorda kuvati reaalajas kõigile osalejatele nähtavale seinale konverentsisaalis. See lõi omalaadse vastastikuse suhtluse nende vahel, kes osalesid konverentsil Tallinnas ja nende vahel, kes jälgisid ja ütlesid sõna sekka läbi sotsiaalmeedia.

Kõigil osalejatel oli võimalik katsetada Eesti idufirma Sprayprinteri graffiti käsiprinterit. Joonistatavad pildid valiti Instagramist #euyc teemaviite järgi, kus kolm kõige rohkem meeldimisi saanud fotot läksidki joonistamisele. Pildid Instagramis olid samuti tehtud delegaatide endi poolt.

Delegaatide operatiivse suhtlemise tagamiseks kasutati Eesti Startupi Messente’t, millega oli võimalik korraga 260 külastajat teavitada näiteks busside saabumise infost, giidituuride alguse kellaaegadest jms.

Konverentsi avaõhtusöögil tutvustati külalistele Eesti kultuuri ja loodust läbi virtuaalreaalsusprillide ja videote.

Koostöös Balti Filmi ja Meediakooliga loodi virtuaalreaalsuskeskkond, kus tutvustati konverentsi teemasid, lahendusi ja tipphetki.

Aasta konverentsiteo auhinnatseremoonia korraldas Eesti Konverentsibüroo koos Tallinna linnaga.

Allikas: HTMi pressiteade. Foto: kuvatõmmis. 

Haridus- ja Noorteamet