Mõttevahetus raamatute teemal


Avaldaja:Madli Leikop15. Mai 2018

Kategooriad:Kasulik teada

Kolmapäeval, 16. mail kell 16 toimub Rahvusraamatukogu fuajeegaleriis näituse “Sajad raamatud” raames mõttevahetus teemal "Mitu elu on raamatul?".

Sõna saavad Eesti Hoiuraamatukogu peavarahoidja Kalju Tammaru; kirjanik, raamaturestauraator ja köiteennistaja Peep Ilmet; Tartu Kõrgema Kunstikooli skulptuuriosakonna professor ja Paberimuuseumi eestvedaja Anne Rudanovski ja psühholoog Tiina Jõgeda. Järgneb vaba vestlus.

Ühtlasi on võimalik tutvuda kunsti- ja raamatunäitusega "Sajad raamatud" ning vaadata videoklippe kunstnike kommentaaridega. Näitusel saavad kokku kirjanikud ja kunstnikud, näeme kümne kunstniku installatsioone, mis mõtestavad raamatu saatust. Kirjanike Peeter Helme ja Urmas Vadi valitud sada raamatut loovad näitusele ajatelje.

Näitusel saab näha teoseid kunstnikelt Aili Vahtrapuu, Anne Rudanovski, Eero Ijavoinen, Evelyn Reemann, Kristiina-Maria Ulas, Maarja Undusk, Pille Kivihall, Tuuli Puhvel, Tõnis Paberit, Kirill Ivanov ja Tartu Kõrgema Kunstikooli üliõpilastelt.

Lähem info EV100 juubeliürituste kohta on leitav veebilehelt http://www.ev100.ee. Näitus Rahvusraamatukogu peanäitusesaalis ja fuajeegaleriis on avatud 26. maini.

Allikas: Rahvusraamatukogu pressiteade. 

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet