Garage48 ja SA Innove arendusnädalavahetus Edutech oli edukas


Avaldaja:Madli Leikop29. Oktoober 2018

Garage48 ja SA Innove arendusnädalavahetus Edutech meelitas kohale üle saja osaleja 14 riigist, kes esitlesid kokku 31 uudset ideed haridustehnoloogia arendamiseks.

19.–21. oktoobril Tallinna Euroopa Kooli hoones toimunud Edutech oli Garage48 ajaloo esimene häkaton ehk arendusnädalavahetus, kuhu olid lisaks täiskasvanutele oodatud osalema ka kooliõpilased. Kokku esitleti 31 ideed, millest võistlema pääses 17. Kõige noorem idee-omanik oli 12-aastane.

Arendusnädalavahetusel osales ligi 30 oma valdkonna eksperti Eestist ja mujalt. Teiste seas nõustasid tiime keeleõppe ettevõtte Lingvist spetsialistid, Taxify tehnilise arendustiimi liikmed ja Guaana asutaja Marko Russiver. 

Sündmuse peavõit läks idee Feed Bee autoritele, kes lõid rakenduse, mis lihtsustab õpilaste tagasisidetamise protsessi. Lisaks ekspertidele olid tiimi liikmeteks ka 11-aastane Vera ja 12-aastane Marta, kes tegid tiimijuhi sõnul ära enamuse mõttetööst. 

Teise koha saavutanud tiimi VR Confident noorimad liikmed olid 10-aastane Neşe ja 12-aastane Dasha. „Esmalt arvasime, et täiskasvanutega koos töötada on kindlasti veider, aga nad tegid selle kogemuse meie jaoks hoopis väga harivaks ja lõbusaks. Me saime teha nii palju asju, millest meil varem polnud õrna aimugi,” rääkisid Neşe ja Dasha.

Ka Innove juhatuse esimees ja Edutechi üks eestvedaja Birgit Lao jäi toimunud häkatoniga igati rahule. „Kui meil on nii palju häid mõtteid õpilastelt ja innustunud täiskasvanutelt, siis on Eesti ja maailma haridusmaastikku ootamas ees põnevad ajad. Värsked ideed, mis õpilaste endi toel saavad haridusteenusteks, on just need, mida muutusteks enim vaja. Innove soovib ka tulevikus üritusele õla alla panna, sest saadav tagasiside annab meile väga hea sisendi personaalse ja õppijast lähtuva hariduse arendamisel. Omaltpoolt pakume loodud teenustele testimisvõimalust ning haridusekspertide tuge teenuste disainimisel,“ rääkis Lao.

Kõikide Garage48 Edutech loodud ideedega saab tutvust teha sündmust kirjeldava blogi kaudu Garage48 kodulehel

Allikas: SA Innove pressiteade

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet