Codio tuleb välja uuendusliku lahendusega


Avaldaja:Madli-Maria Naulainen01. Mai 2013

Codio:Annotations tahab muuta senist arusaama progemise õpetamisest – veebipõhise kogukonna abiga valmistatakse interaktiivsed õppetunnid otse tarkvaraprojekti sisse ning veebipõhine tekstiredaktor võimaldab neid veebis vaadata.

Suurbritannias loodud veebipõhine programmeerimiskeskkond Codio algatas hiljuti uue projekti Codio:Annotations (ääremärkused), millega üritatakse leevendada probleeme Suurbritannia arvutiõppes. Codio tegi ettepaneku asendada praegu väljatöötamisel olev arvutiteaduse osa riiklius õppekavas “õppekava-välise” uudse lähenemisega, mis põhineb koostööl ja kollektiivsel õpetamisel. Codio:Annotations abil saavad progejad, õpetajad ja õpilased koostada põhjalikke interaktiivseid juhendeid kasutades oma igapäevast töövahendit - seda sama keskkonda, milles nad kodeerivad.

Kuidas õppetundide koostamine ja vaatamine täpselt käib, selgitab alljärgnev video:

Codio:Annotations asendab traditsioonilised vahelduvalt pikkadest tekstilõikudest ja koodijuppidest koosnevad progemisõpetused veebipõhiseks interaktiivseks koostöövahendiks, mida luuakse kogukonna poolt. Haridusliku platvormina annab Codio:Annotations õpilastele ja õpetjajatele tasuta õppekavavälise ressursi, mis on alati ajakohane ning kaasaegne ja kasvab seda ühiselt loova kasutajaskonna poolt.

Suurbritannia IT-hariduse vilets seis on sundinud valitsust praegust õppekava uuega asendama. Selleks pöörduti IT-sektori poole abipalvega aidata välja töötada uus õppekava, mille saaks käiku lasta 2014. aastast. Codio ettepanekuks on õppekavast arvutiteaduste osa üldse välja jätta - nimelt arvavad nad, et valitud komisjoni poolt välja töötatud jäik õppekava ei sobi dünaamilisse ja väga kiiresti arenevasse IT-sektorisse.

Codio looja ja tegevjuht Freddy May ütleb: “Jäik lähenemisviis ei ole programmeerimise õppimiseks parim, selleks ajaks kui õppekava on kinnitatud, on see suure tõenäosusega juba vananenud. Tahame võimendada IT-hariduses tekkinud lainetust, mille on põhjustanud Raspberry PI, http://code.org ja teised sedasorti algatused. Tahame, et kõigil inimestel oleks võimalik õppida progemist.” Mees usub, et IT-sektor peaks saatuse enda kättesse võtma, tema arvates on parim viis progemise õpetamiseks progemiskogukonna loogika - koostööd tehes ja jagades. Codio:Annotations’i arendamine jätkub samuti koostööd tehes.

Refereeritud: SF Gate 

Samal teemal: 

Haridus- ja Noorteamet