Sihtasutus Archimedes tutvustab esmakordselt Eesti kõrgharidust Lõuna-Ameerikas


Avaldaja:Laura Vetik23. September 2016

Täna alustab Sihtasutus Archimedes Eesti kõrghariduse tutvustamist Lõuna-Ameerikas, kus osaletakse haridusturundustegevustes nii Ecuadoris kui ka nädala lõpus Peruus.

Tegevused viiakse läbi projekti “Study in Europe” korraldajariigina ning Euroopa Komisjoni toetusel, kelle soov on tõsta Euroopa kui õppimiskoha populaarsust. Eesti siseneb riiklikul tasandil haridusvaldkonnaga Lõuna-Ameerika turule esmakordselt ning peamine eesmärk on tutvustada Eesti ülikoolide ingliskeelseid õppekavasid, stipendiume, Erasmus+ mobiilsusskeeme ning Eesti ja e-ühiskonna edulugusid.

Euroopa Komisjoni algatuse Study in Europe raames osaleb Archimedes üliõpilaste värbamismessidel ning viib läbi potentsiaalsetele uutele üliõpilastele infoseminarid Eesti hariduse ning õppimisvõimaluste tutvustamiseks. Lisaks arutatakse koostöövõimalusi Peruu ülikooliga Pontificia Universidad Católica del Perú, mis kuulub Ladina- ja Lõuna-Ameerika parimate ülikoolide sekka.

“Oluliste teemadena tutvume vilistlasturunduse, õppekavade arenduse, tudengite mobiilsuse, tööandjatega koostöö ning muude hariduse jaoks oluliste teemadega,” ütles kõrghariduse välisturunduse peaspetsialist Merili Reismann.
“Lõuna-Ameerika turul tegutseb mitmeid Eesti ettevõtteid, seega on oluline alustada ka haridussuhete uuele tasemele viimist.”

Ladina- ja Lõuna-Ameerika on üks Euroopa Komisjoni programmi “Study in Europe” prioriteetsetest piirkondadest, mis võiks olla Euroopale veelgi suurema potentsiaaliga turg talentide värbamiseks. Eestisse on viimase viie aasta jooksul tulnud diplomiõppesse Ladina-Ameerikast üle 20 tudengi ning kõige suuremad saatjamaad on Brasiilia, Mehhiko ja Colombia.

Sihtasutus Archimedes osaleb Lõuna-Ameerika tegevustes Euroopa Komisjoni initsiatiivi Study in Europe ühe eestvedajana. 21. septembril ning 23.-24. septembril toimuvatel haridusmessidel võtab osa üle 40 eksponendi 13-st Erasmus+ riigist. Kokku oodatakse kahe riigi peale üle 2000 külastaja.

Allikas: SA Archimedes

Foto: SA Archimedes

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet