Baltimaade ja Suurbritannia koolijuhid arutavad, kuidas tagada kvaliteetne koolijuhtimine


Avaldaja:Madli Leikop01. Märts 2017

Eesti, Läti, Leedu ja Suurbritannia koolijuhid tulevad kokku, et arutada, kuidas tagada koolides tugev juhtimiskvaliteet, mis on haridusasutuste edu võti.

2.-3. märtsini toimub Tallinnas koolijuhtidele suunatud rahvusvaheline konverents „Juhtides muutusi muutuvas maailmas“. Konverentsist võtavad osa sadakond koolijuhti ning hariduspoliitika kujundajat Baltimaadest, üles astuvad ka Inglismaa haridusjuhid. Teiste seas esinevad Kieran Osborne (Hayes Schooli ja Inglismaa Koolijuhtide Ühendus), Susan Douglas (Eden Academy tegevjuht ja Briti Nõukogu), Toomas Kruusimägi (Tallinna Inglise Kolledž, Eesti Koolijuhtide Ühendus), Zane Olina (Läti Hariduskeskus) ja Dr. Jūratė Valuckienė (Šiauliai Ülikool).

Konverentsi avava üld- ja kutsehariduse asekantsler Mart Laidmetsa sõnul on kõrge juhtimiskvaliteet haridusasutuste edu võti. „Kooli töö- ja õppekeskkond sõltub suurel määral sellest, millisel tasemel on kooli meeskonna kaasamine ja juhtimine. See on kriitiline küsimus sõltumata kooli suurusest," sõnas Laidmets.

Briti Nõukogu Eesti esinduse juhataja Ursula Roosmaa sõnul on aastatega koolijuhimine muutunud. "Inglismaa näitel on see pigem meeskonnatöö kui koolidirektori ainuisikuline tegevus. Tore, et et haridusküsimused ja Eesti hariduse edulugu PISA tulemuste näol on leidnud nii põhjaliku kajastuse meie meedias. Kool puudutab igaüht," sõnas Roosmaa.

Konverentsi põhiteemaks on ootused koolijuhtidele kui liidritele ja sellega seotud väljakutsed. Arutletakse koolijuhi nüüdisaegse rolli üle, kuidas mõjusalt muudatusi juhtida ning jagatakse oma kogemusi. Need on olulised haridusküsimused kõikides osalejariikides ja konverents pakub väärt võimalust üksteise kogemustest õppida. 

Konverentsil osalejad tutvuvad ka Eesti hariduse igapäevaeluga külastades Tallinna Läänemere Gümnaasiumi, Tallinna Lasnamäe Mehaanikakooli, Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutust, Tallinna Inglise Kolledžit.

Konverents toimub Briti Nõukogu ja ministeeriumi ühise koostööprojekti raames, mille toel on Eesti koolijuhtidel olnud võimalus Inglismaal õppevisiitidel käia. Samasisulist projekti korraldab Briti Nõukogu ka Leedus ja Lätis. Konverentsi raames arutatakse ka edaspidist koostööd.

Konverentsi korraldavad Briti Nõukogu, SA Innove ja Haridus- ja Teadusministeerium.

Lisainfo ja programm konverentsi kodulehelt: http://britishcouncil.confent.com/

Allikas: HTMi pressiteade. Foto: Koolielu arhiiv. 

Samal teemal:

 

 

Haridus- ja Noorteamet