Algas konkurss “Aasta võõrkeelealane tegu 2017″


Avaldaja:Madli Leikop22. Mai 2017

Sihtasutus Archimedes kutsub osalema Euroopa Komisjoni ning Haridus- ja Teadusministeeriumi keeleõppe tunnuskirja konkursil “Aasta võõrkeelealane tegu 2017″. Kandideerima on oodatud keeleõppeprojektid, -materjalid, -vahendid, keelefestivalid jm, mis on innustanud õppima võõrkeeli.

Aasta võõrkeelealane tegu võib olla tulemuslikult lõppenud rahvusvaheline või kohalik projekt, mis innustas õppima võõrkeeli, oli omapärane ja pakkus uudseid lahendusi. Aasta võõrkeelealane tegu võib olla ka festival, õpiring, keelteklubi, võõrkeelte õppimise ja õpetamise teemaline konverents vms – eelkõige need tegevused, mis ei ole seotud formaalse õppetööga.

2017. aasta eelisteemad:

1. Keelerikkad koolid ja klassid: mitmekesisuse väärtustamine koolides

Teema keskendub formaalsele õppele üldhariduses, pöörates samas mitmekeelsusele ja keeleõppele tähelepanu ka kutsehariduses. 

2.  Keelesõbralik ühiskond — kogemusõpe

Tunnuskirja projektid võiks esile tuua ja toetada tegevusi ja meetmeid, mis edendavad kogemusõpet ja keelesõbraliku ühiskonna arengut. Projektid peaks tutvustama kõigile vanuserühmadele mõeldud uuenduslikke kogemuslikke keeleõppeviise. 

Loe teemade kohta lähemalt siit!

Tunnuskirjale kandideerimine

Taotluse esitajaks võivad olla projektiga/algatusega seotud isikud või organisatsioonid. Taotlus esitatakse elektrooniliselt küsimustele vastamise vormis: http://archimedes.ee/euroopa-keeleoppe-tunnuskiri-taotlemine

Taotlusi saab esitada kuni 11. juunini 2017 (hiliseim saatmise kuupäev).

Lisaks võib tutvuda üleeuroopaliste kriteeriumidega SA Archimedese kodulehel ja tutvuda tunnuskirja teemaliste videoklippidega YouTube’is: https://www.youtube.com/watch?v=oLxfrsbTkoQ

Language_Label2016.jpg

Allikas: SA Archimedese koduleht. Foto: Koolielu arhiiv. 

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet