Turvalist interneti päeva tähistab konverents "Parem internet algab sinust"


Avaldaja:Madli Leikop06. Veebruar 2018

Täna, 6. veebruaril korraldavad MTÜ Lastekaitse Liit, Telia ja Eesti Informaatikaõpetajate Selts Tallinnas konverentsi "Parem internet algab sinust", kus tuleb juttu nii internetis käitumise kultuurist kui isikuandmete kaitsest.

Konverentsil esinevad küberturvalisuse ekspert Joseph Carson ("Internetiajastu väljakutsed"), Kätlin Konstabel, psühholoog ja pereterapeut ("Mis on suurim julgus tänapäevases digimaailmas?"), Katrin Isotamm, Telia kommunikatsioonidirektor ("Laste Nõuandva Paneeli uuringu tutvustus: Lapsed ja privaatsus internetis"), Andmekaitse Inspektsiooni koostöödirektor Maarha Kirss ("Isikuandmete kaitsest digimaailmas"). 

Lustakal moel testitakse ka konverentsil osalejate teadmisi turvalisest käitumisest internetis: toimub meeskonnavõistlus Kahootiga „Parem internet algab sinust enesest“.

Vestluspaneelis "Mida muuta interneti suhtluskultuuris?" osalevad veebikonstaabel Maarja Punak; projekti “Targalt internetis” noortepaneeli liige, Jõhvi Gümnaasiumi õpilane Georg Šumailov; Telia kommunikatsioonidirektor Katrin Isotamm; projekti “Targalt internetis” nõuandva kogu liige ja projekti “Nutitund igasse kooli” eestvedaja Birgy Lorenz

Päeva lõpetab projekti „Nutitund igasse kooli“ tunnustähtede üleandmine.

2018. aastal tähistatakse rahvusvahelist turvalise interneti päeva 6. veebruaril. Seekordne fookusteema on internetis käitumise kultuur, vastutus ja hoolimine. Kutsume koole ja lasteaedasid turvalise interneti päeva tähistama!

Päeva üleskutsega „Loo, suhtle ja jaga hoolivalt – parem internet algab sinust“ soovime tõstatada interneti suhtluskultuuri valukohti ja leida võimalikke lahendusi, et internet oleks kriitika, kiusamise ja hukkamõistu asemel kasutusel üksteise toetamiseks.

5. veebruaril toimus ka HITSA ja Haridustehnoloogide Liidu koostöös veebiseminar "Internetiturvalisuse päev". See on järelvaadatav siit

Foto: Koolielu arhiiv. 

Samal teemal:

 

 

Haridus- ja Noorteamet