Algab videokonkurss tüdrukute IT-huviringidele


Avaldaja:Madli Leikop22. Mai 2018

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ning Vaata Maailma SA kuulutavad välja videokonkursi “IT tüdrukutele!”, et toetada tüdrukutele suunatud IT-huviringide tegevusi ning innustada tüdrukuid IT-huvitegevuses osalema.

Videokonkurss on mõeldud juba tegutsevatele IT-alastele huviringidele, kus osalevad ainult tüdrukud ja neiud vanuses kuni 18-eluaastat. Konkursi ja videote eesmärgiks on tutvustada vaatajale mõne kindla IT-huviringi tegevusi ja näidata, et IT erialad ei ole sugugi mõeldud ainult poistele. 

Konkursile oodatakse kuni 3 minuti pikkuseid videosid, mille fookuses on konkreetses huviringis osalejad (kõrvalosades võivad vajaduse üles astuda ka teised). Mainitud peaksid olema huviringi nimi, teema ja tegutsemise aeg. Mis kõige tähtsam, videos peaks selguma, mis osalejatele huviringis osalemise juures kõige enam meeldib ning mille toredaga ringitunnis tegeletakse. 

Digiühiskonna edendamis projektidega tegeleva Vaata Maailma SA juhataja Kristi Kivilo kirjeldab, kuidas IT- erialade kohta valitseb endiselt mitmeid eelarvamusi ja üheks neist on, et arvutid ja programmeerimine huvitabki ainult poisse. Tegelikkuses tegutseb aga mitmel pool maailmas tüdrukutele suunatud IT-huviringe, kus programmeerimise pisikut süstitakse ka noortesse neidudesse. “Videkonkursi abil leiame need ringid ka Eestist ülesse, et saaksime nende huviringide tegevust tutvustada ja tunnustada,” lisas Kivilo.

Videote esitamise tähtaeg on 28. mai 2018 kell 16.00 ja võitjad kuulutatakse välja 1. juunil.  

Lisainfo Vaata Maailma veebilehel http://www.vaatamaailma.ee.

Allikas: SA Vaata Maailma pressiteade. Foto: Koolielu arhiiv. 

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet