TTÜ küberkonverentsi otseülekanne ja KüberNaaskli häkaton


Avaldaja:Madli Leikop12. Juuni 2018

Kaitseministeerium, Tallinna Tehnikaülikooli küberkriminalistika ja -julgeolekukeskus ja Eesti Interneti Sihtasutus korraldavad täna, 12. juunil Mektory TTÜ küberkonverentsi, mille peateema on "Kas Eesti vajab küberkindlustust?".

Esmakordselt toimuva ürituse eesmärk on koondada kõiki selle valdkonna praktikuid Eestis ja luua platvorm ühiskondlikuks diskussiooniks, mille eesmärk on tugevam ja turvalisem E-riik. 

Vaata otseülekannet siit! 

Esimese TTÜ Küberkonverentsi seminarid ja töötoad käsitlevad mitmeid teemasid küberjulgeolekust viipemaksekaartide ja iseautode turvalisuseni välja. Muuhulgas küsitakse, mis toimub küberruumis ja kas oleme valmis selle varjukülje avaldumiseks? Kas oleme valmis ohtudeks, mille toob kaasa tehisintellekti areng? Kuidas valmistuda riskideks ja kas täielik turvalisus on üldse võimalik?

Ürituse korraldaja Birgy Lorenzi sõnul on tegemist viimase aja kõige suurima küberkaitse kogukonna kogunemisega, kus osalevad teadlased, tudengid, turvaspetsialistid ja ametnikud. “Meie kõigi ühine eesmärk on tuua digitaalne ohutus ja küberturvalisus tavainimesele sammukese lähedamale, et kõikidel oleks infoühiskonnas mõnusam toimetada,” selgitas Lorentz.

 Päev hõlmab ettekandeid tippspetsialistidelt ja põnevaid töötubasid ning paneele, mida juhivad küberkaitse ja -hügieeni eksperdid nii Eestist kui välismaalt. Päeva lõpus kuulutatakse välja küberkaitse noorte talentide võistluse KüberNaaskli võitjad.

Kübernaaskli häkaton toimub TTÜ küberkriminalistika ja -julgeolekukeskuses juba teist aastat. Tegemist on noorte talentide konkursiga, kus võistlevad nii õpilased kui tudengid. Kevadel toimunud eelvooru 170 osalejast pääses lõppvõistlusele 50 noort. Võitjaid ootab osalemine augustis toimuvas küberlaagris. Kübernaaskli finaali edukaimatest osalejatest moodustatakse ka võistkond, kes siirdub Eestit esindama oktoobris Londonis toimuvale Euroopa küberturvalisuse jõukatsumisele ning osaleb eelseisval USA Küberpatrioodi võistlusel.

 TTÜ Küberkonverentsi kava vaata siit.

Allikas: TTÜ pressiteade. 

Samal teemal:

 

 

Haridus- ja Noorteamet