Koolitunnis tekkinud häid ideid saab edasi arendada STARTER programmis


Avaldaja:Madli Leikop31. Jaanuar 2019

Sellest kevadest on eelnevatel aastatel kaks Tallinnas paralleelselt korraldatud programmi (TalTechi STARTERtech ja TLÜ juhtimisel viie kõrgkooli ühine STARTERcreative) viidud ühe mütsi alla ja sündinud on STARTERtallinn.

STARTERtallinn on inglisekeelne äriideede arendamise programm, mis on avatud gümnaasiumide, kutse- ja rakenduskõrgkoolide õppijatele ning ülikoolide tudengitele.

Programm pakub head võimalust arendada edasi nii õppetöö käigus kui muul ajahetkel tekkinud põnevaid ideid ehk on heaks lisaväärtuseks nii ettevõtlusõppele kui muudele ainetele, kus õppijad on genereerinud ideid. Teadmist ja tuge pakuvad teemaseminarid ja ettevõtjatest mentorid. Programmi avaüritusele on oodatud ka noored, kellel on suur soov midagi ära teha, kuid õiget ideed veel ei ole. Avaüritusel on võimalus liituda ideed omava tiimiga või leida oma idee elluviimiseks tiimikaaslasi. STARTERtallinn on mõeldud erinevate huvide, oskuste ja ka erialade õppijatele, sest äriideed arendavas tiimis tagavad nagu ka päris ettevõtluses sünergia ja edu erinevaid rolle täitvad mitmekülgse taustaga inimesed.  

Sisulise tegevuse keskmesse jääb meeskonnapõhine ettevõtlusõpe idee leidmisest kuni esmase prototüübi valmimiseni, mis on eelastmeks inkubaatoritele ja kiirenditele. Programmi töötoad, mentorkohtumised ja koolitused kestavad kolm kuud ja kõik lõpeb võistlusega, kus on mitmeid ahvatlevaid auhindu. 

Rohkem infot ja kevadsemestri ajakava on leitav siit: https://starteridea.ee/.

Programmi avaüritus toimub 15. veebruaril kell 14:00-18:00 TalTech Mektory konverentsisaalis. 

Avaüritusel esinevad mitmed erinevate valdkondade eksperdid, kes annavad infot ja inspireerivad osalejaid huvipakkuva ideede leidmisel. Toimub ideede genereerimine ja antakse võimalus meeskondade moodustamiseks. 

kevad_19_tallinn_1920_ekraan_tech.jpg

Rohkem informatsiooni on Facebook Event lehel: https://www.facebook.com/events/2264208946931212/   

Hea õpetaja, julgusta õppijaid päriselt oma häid ideid ellu viima. Ootame kõiki ettevõtlikke õppureid oma äriideed arendama!

STARTERtallinn toimub Tallinna Tehnikaülikooli, Tallinna Ülikooli, Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Estonian Business Schooli ja Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor koostöös. STARTERi tegevusi toetab Euroopa Sotsiaalfond. 

STARTER programm toimub kevadsemestril veel ka Tartus ja Haapsalus. 

Lae plakat alla siit:  STARTERtallinn Spring2019 plakat.pdf

Allikas: TalTechi ja TÜ ettevõtlusõppe programmi info. Foto: Unsplash, rawpixels

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet