Eesti tippsekretär tuleb Viljandimaalt


Avaldaja:Merje Pors19. Mai 2014

16. mail toimus Viljandimaal Olustveres vabariiklik sekretäritöö õpilaste kutsemeistrivõistlus Tippsekretär 2014, kus parimaks osutus Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpilane Margarita Kopteva.

Teisele kohale tuli Tallinna majanduskoolist Karmen Kaevats ning talle järgnes Tartu kutsehariduskeskusest Madli Petuhhov, teatab Sihtasutus Innove.
 
„Võit tuli mulle ootamatult, läksin lihtsalt võistlema ja ennast proovile panema, esikoha üle on mul hea meel," ütles tippsekretär Margarita Kopteva. Tema sõnul läks tal kõige paremini dokumendihalduse ülesanne ning kõige raskemad olid protokolli ja etiketi küsimused. „Võistlus annab väga hea kogemuse enne kutseeksami sooritamist, tunnen ennast palju enesekindlamalt," märkis Kopteva. „Mulle meeldib sekretäriamet, sest töö on mitmekülgne ja annab võimaluse suhelda paljude inimestega," lisas ta.  
Tippsekretär 2014 võitjad vasakult Karmen Kaevats (Tallinna Majanduskool) Margarita Kopteva (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool) Madli Petuhhov (T.JPG

Võistluse parimad: Karmen Kaevats (Tallinna majanduskool), Margarita Kopteva (Olustvere teenindus- ja maamajanduskool), Madli Petuhhov (Tartu kutsehariduskeskus). Foto: SA Innove.

„Osalejate endi arvates oli kõige raskem toimetulek võistluspingega, mis kohati tekitas tähelepanematust küsimuste mõistmises," ütles võistluse žürii liige ja Eesti Juhi Abi Ühingu auliige Sirje Orvet. Ta lisas, et tänavu tuleb kiita võistlejate eesti keele oskust. „Kõige kergem näis noortele olevat avaliku esinemise ülesanne, kus ette antud tekst tuli esitada täpselt, ladusalt, kuulajaid arvestavalt ja leida seoseid sekretäritöö tänapäevaste probleemidega," selgitas Orvet. Tema sõnul oli võistlejate ettevalmistus selliseks mõõduvõtmiseks ühtlane ja piisav ning sellest võib teha järelduse, et Eestimaa  organisatsioonid saavad sekretärilaudade taha taas toreda ja kenasti toimetuleva lennu.  
 
Tänavustel võistlustel võtsid mõõtu 22 kutseõppurit Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist, Pärnumaa kutsehariduskeskusest, Tartu kutsehariduskeskusest, Lääne-Viru rakenduskõrgkoolist ja Tallinna majanduskoolist. Võistlejad pidid näitama oma oskusi ja teadmisi dokumendihalduses, arvutitöös, eesti keeles ning protokolli, etiketi ja kultuuri laitmatus valdamises.
 
Sekretäride kutsevõistlust Tippsekretär 2014 korraldas SA Innove koostöös Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli ning Eesti Juhi Abi Ühinguga.

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet