Koolivaheajal teaduspäevadele


Avaldaja:Madli Leikop21. Oktoober 2014

Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumi koolituskeskus pakub Tallinna ja Harjumaa õpilastele võimalust osaleda kahel päeval loodusainete õpitubades. Vaheajast hoolimata kogunes huvilisi palju.

Tegu on koolituskeskuse uue projektiga „Teaduspäevad Tallinna ja Harjumaa õpilastele GAGis“, mida viivad läbi GAG-i kogenud ja tunnustatud õpetad. Nüüd, sügisvaheajal, oli üks teaduspäev põhikooli õpilastele ja teine on gümnasistidele (21. ja 22. oktoobril).

IMG_2483.JPG
Ühe teaduspäeva raames toimub neli töötuba – keemia, bioloogia, füüsika ja geograafia. Kasutatakse aktiivõppe meetodeid. Osalema olid oodatud õpilased, kel on huvi loodusteaduste vastu, kes eelistavad teooritundidele praktikume, tahavad end proovile panna noorte teadlastena, laiendada teadmisi antud ainetes või kes valmistuvad ainealaseks võistluseks.

IMG_2489.JPG

21. oktoober oli põhikooliõpilaste päralt. Keemia õpitoas tegeleti hapetega: mõõdeti erinevate lahuste happelisust pH-meetriga, tuletati meelde hapete kasutamise peamised ohutusnõuded, vaadati, kuidas hapet neutraliseerida ning prooviti leida happe ja aluselise aine vahelise reaktsiooni tasakaalupunkti. Täideti töölehed ja arhiveeriti kõik tegevused ning fotod tahvelarvutisse, et tehtut saaks sõpradega jagada.

IMG_2485.JPG

Füüsika õpitoas räägiti elektrienergia tootmisest ja tarbimisest. Lahendati probleemülesandeid: kui palju energiat hoiame kokku kuus/aastas, kui vahetame välja koduses majapidamises kõik hõõglambid LED-lampide vastu. Päeva lõpus tegid õpilased paari kaupa postri oma visioonist teemal „Elektrienergia tootmine ja tarbimine 21. sajandil“. Postrid vormistati interaktiivse tahvli abil või arvutis.

Bioloogia õpitoa teema oli „Imetaja koed ja DNA“. Tutvuti imetaja siseelundite ja nende kudede ehitusega, valmistatakse preparaate siseelunditest ning vaadeldi neid mikroskoobi all.

IMG_2492.JPG

Geograafia töötoas õpiti kasutama GPS-i lihtsamaid funktsioone ja tehti lihtsamaid geograafilisi mõõdistamisi.

GAGi koolituskeskuse teaduspäevade eesmärk on näidata noortele tunnis õpitu ja praktilise elu seoseid, populariseerida loodus- ja teadusaineid.

Fotod: Madli Leikop.

Samal teemal:

 

 

Haridus- ja Noorteamet