Noored üle Eesti on oodatud osa võtma rohkem kui 150st tasuta tehnoloogiaõpitoast


Avaldaja:Madli Leikop01. Oktoober 2018

Hariduse Infotehnoloogia SA (HITSA) eestvedamisel korraldavad õpetajad ja haridusasutused 6.-21. oktoobrini rohkem kui 150 õpituba üle kogu Eesti. Õpitoad on mõeldud lastele ja noortele vanuses 5-20 eluaastat.

Üheskoos saab luua mänge, rakendusi ja veebilehekülgi, proovida riistvara, panna roboteid erineval viisil liikuma jpm. Osalema on oodatud kõik, ka need, kes pole varem programmeerimisega kokku puutunud. Tasuta õpitoad aitavad kaasa tehnoloogiahariduse levikule ning näitavad ühtlasi, et programmeerimine on jõukohane kõigile. Õpitubasid toetab ProgeTiigri programm ja neid korraldatakse üleeuroopalise programmeerimisnädala Code Week raames. 

 „Programmeerimisnädala õpitoad aitavad õpilastes tekitada huvi teaduse, tehnoloogia ja matemaatika vastu,“ ütleb ProgeTiigri programmijuht Kristi Salum. "Robotitega ülesandeid lahendades ja programmeerides arendavad noored töötubades loogilist mõtlemist, probleemide lahendamise ja koostööoskust.“

Õpitubasid toimub üle Eesti, huvipakkuva ja kõige kodulähedasema saab igaüks ise välja valida. Lisainfo ja registreerumislingid leiab HITSA kodulehelt:

·         Põhja-Eesti - Harju maakond

·         Lääne-Eesti - Hiiu, Lääne, Pärnu ja Saare maakond

·         Kesk-Eesti - Järva, Viljandi ja Rapla maakond

·         Ida-Eesti - Jõgeva, Lääne-Viru, Ida-Viru maakond

·         Lõuna-Eesti - Põlva, Tartu, Valga ja Võru maakond

Üleeuroopaline Code Week (6.-21. oktoober 2018) toimub kuuendat korda. Programmeerimisnädala eesmärk on tutvustada digitaalset kirjaoskust lihtsal ja kaasahaaraval viisil. Kõik Code Weeki raames korraldatavad ettevõtmised kantakse üleeuroopalisele programmeerimisnädala kaardile.

Hariduse Infotehnoloogia SA on riigi, ülikoolide ja IT ettevõtete koostöös loodud sihtasutus, mis toetab tehnoloogiaoskuste tarka kasutamist õppetöös. 

Lisainfo: 

·         Code Week 

·         Fotod ja Code Week materjalid

Õpitubasid toetatakse Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondi meetmest “Kaasaegse ja uuendusliku õppevara arendamine ja kasutuselevõtt“ (2014-2020.1.03.15-0001).

Avafoto: Koolielu arhiiv. 

Samal teemal:

 

 

 

Haridus- ja Noorteamet