E-Õppe Uudiskiri: aprill 2016

Õpilaste digipädevuste kujundamine digiajastul

Miks on oluline kujundada ja hinnata õpilaste digipädevusi? Meid ümbritseb iga päev tehnoloogia, lapsed puutuvad juba varases eas kokku kõikvõimalike digivahenditega, tunnevad ja käsitlevad neid palju rohkem ja osavamalt kui nende vanemad või õpetajad koolis. Miks on digipädevusi vaja veel kujundad?

Loe edasi...

  • Õpetaja professionaalne areng eeldab kogemuste jagamist ja reflekteerimist

    Õpetaja professionaalne areng eeldab kogemuste jagamist ja reflekteerimist

    11. Aprill 2016
    Õpetajatöös on pidev professionaalne enesetäiendus ja õppimine äärmiselt olulised. Kuidas aga teada, mida on vaja digiajastul õppida? Käesolevas artiklis suunan tähelepanu õpetaja professionaalsele arengule, mis tehnoloogiarikkas igapäevas on kahtlemata väljakutsete rohke.
    Arhiveeritud.
  • Õpilugu aitab õpetajal tehnoloogias orienteeruda

    Õpilugu aitab õpetajal tehnoloogias orienteeruda

    11. Aprill 2016
    Aina rohkem räägitakse 21. sajandi oskustest ning tähtsal kohal õppetöös on digioskuste arendamine. Muutunud õpikäsitlus nõuab õpetajatelt uut moodi õpetamist. Üks võimalus seda teha, on rakendada innovaatilisi õpilugusid.
    Arhiveeritud.
  • Interaktiivne Foxcademy platvorm aitab uut moodi õppida

    Interaktiivne Foxcademy platvorm aitab uut moodi õppida

    11. Aprill 2016
    Foxcademy arendab keskkooliõpilastele mõeldud interaktiivset õppeplatvormi, mille eesmärk on lihtne – aidata õpilastel saada targemaks ning pakkuda õpetajatele uusi innovaatilisi tööriistu juhendamiseks.
    Arhiveeritud.
  • Kypsis – eestimaine sõnavara õppimise tarkvara

    Kypsis – eestimaine sõnavara õppimise tarkvara

    11. Aprill 2016
    Eelmises uudiskirjas tutvustati nelja veebirakendust uue keele õppeks, tutvustamata jäi aga Eestis arendatud veebipõhine sõnavara õppimise tarkvara Kypsis, mis töötab sõnakaartide põhimõttel. See on mõeldud abivahendina õpikute ja kursuste juurde.
    Arhiveeritud.
  • Failide jagamine pilves ehk Google Drive edasijõudnutele

    Failide jagamine pilves ehk Google Drive edasijõudnutele

    11. Aprill 2016
    Enamasti saadetakse oma arvutis või mõnes nutiseadmes tehtud tööd edasi e-kirjaga või jagatakse neid faile pilves. Lihtne viis faile koguda on teha seda brauseri kaudu – failid laekuvad Google’i ketta privaatsesse kausta.
    Arhiveeritud.
  • Nutipööre Rääma põhikoolis

    Nutipööre Rääma põhikoolis

    11. Aprill 2016
    Nutipööre Pärnu Rääma Põhikoolis sai alguse ligi aasta tagasi. Kesksel kohal on nutiseadmete eesmärgipärane ja tõhus kasutamine. Lisaks pööratakse tähelepanu mõtteviisi muutusele – see on midagi enamat kui ainult nutiseadmed, see ümbritseb meie igapäevaseid otsuseid koolis, kodus ja tööl.
    Arhiveeritud.
  •  

    Uuendused hariduses – kõige olulisem küsimus on "miks?"

    11. Aprill 2016
    Eesti õpetajad ja koolidirektorid osalevad juba kolmandat aastat rahvusvahelises koolijuhtide täienduskoolituse programmis Education4Future, mis on uuendusi toonud ligi 40 kooli ja lasteaeda. Uurisime lähemalt, mis programmiga on tegu ning milliseid muudatusi on koolides tehtud.
    Arhiveeritud.
  •  

    Blogida või mitte blogida – selles on küsimus

    11. Aprill 2016
    2015. aasta lõpus pälvis Eesti Lennuakadeemia värske vilistlane Dain M. Muru Archimedese aasta tudengiblogija tiitli oma populaarse reisiblogi eest, mida tuhanded huvilised Delfi portaali vahendusel jälgisid. Dain jagab ka uudiskirja lugejatele mõningaid lihtsaid soovitusi eduka blogi pidamiseks.
    Arhiveeritud.
  • Jürgen Ligi: mulle meeldib vaidlus ja informatsioon

    Jürgen Ligi: mulle meeldib vaidlus ja informatsioon

    11. Aprill 2016
    Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligiga vestlesime ühel kolmapäevasel pärastlõunal Tallinnas. Rääkisime Facebooki kasutamisest, sest minister on aktiivne sotsiaalmeedias osaleja, ja muutunud õpikäsitusest ning Eesti koolist.
    Arhiveeritud.
  • Tiiger hüppab üha kiiremini ja kõrgemale

    Tiiger hüppab üha kiiremini ja kõrgemale

    11. Aprill 2016
    Veebruaris möödus 20 aastat hetkest, mil president Lennart Meri andis ametliku käigu Tiigrihüppe projektile, mille algatasid tolleaegsed Eesti suursaadik USAs Toomas Hendrik Ilves ning haridusminister Jaak Aaviksoo.
    Arhiveeritud.
Haridus- ja Noorteamet