Ajalugu

Toetavad ettevõtmised: Ülevaatamine

Toetavad ettevõtmised

Viimati täiendati kasutaja Kadi Vellner poolt

Projekt/programm:  Ajujaht
Sihtgrupp: alates 18.a
Formaat: ideede konkurss + projekti rahastamine + koolitused
Ajujaht on suutnud aastate jooksul motiveerida ja inspireerida väga paljusid tippjuhte, edukaid ettevõtjaid, koolitajaid ja mentoreid panustama noorte äriideede arendamisse hulgaliselt oma teadmisi, kogemusi ning väga väärtuslikku aega. Kokku annavad oma panuse Ajujahi edukasse elluviimisesse igal aastal üle 300 inimese, kelle kogemustepagas summeeritult ulatub tuhandetesse aastatesse. See on hindamatu väärtus, mida Ajujaht saab pakkuda noortele ettevõtjatele.

Projekt/programm:  Tähed särama
Sihtgrupp: alates 16.a
Formaat: projektikonkurss + parimate rahastamine
20 aastat tagasi oli cool teha bändi, nüüd on cool teha oma ettevõte. Esita oma projekt: „Tähed särama“ on loodud inimeste jaoks, kellel on noorte elu edendamiseks häid ideid, kuid napib raha nende teostamiseks.

Projekt/programm:  ENTRUM
Sihtgrupp: 16-17.a vanused noored
Formaat: sotsiaalsete kompetentside arendamine - ideekonkurss + koolitused + ettevõttekülastused + juhendajad projektide edasiarendamiseks
ON Eesti Energia pikaajaline ettevõtlikkuse arenguprogramm, mis aitab noortel omandada teadmisi ja oskusi, et kujundada algatusvõimelisteks ja tegusateks inimesteks. ÜHENDAB mitusada erinevat organisatsiooni, oma ala tipptegijaid ja hakkajaid Eesti noori, kes ühiselt moodustavad suure ideede ja suhete võrgustiku. TEGUTSEB 2011/2012 Lõuna-Eestis, kus sihiks on võetud Jõgevamaa, Põlvamaa, Tartumaa, Valgamaa ja Võrumaa elluastujate sütitamine ettevõtlikkuse pisikuga. LÄHTUB oma tegevuses Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ettevõtlusõppe edendamise kavast “Olen ettevõtlik!”. ANNAB noortele esmase ettevõtlikkuse õnge tipptegijate õpetussõnade, koolitajate näpunäidete ja väärtuslike kontaktide näol. AITAB noortel välja töötada ja algatada isikliku ettevõtlikkuse projekti. LOODAB,  et programmi vilistlasest saavad inimesed, kes pole mitte lihtsalt ettevõtjad ja oma ala eksperdid, vaid inimesed, näevad probleemides võimalusi ning oskavad ja tahavad neid lahendada. PANUSTAB noorte kaudu ja noortega koos kohalike piirkondade ja läbi selle kogu Eesti sotsiaalsesse ning majanduslikku arengusse. ON konkursi “Tunnusta ettevõtluse edendajat 2011″ võitja ja Rootsi Äriauhind 2011 võitja “Parima sotsiaalse vastutustundlikku algatuse” kategoorias

Projekt/programm:  Junior Achievement
Sihtgrupp: alates algkoolist
Formaat: õpilasfirmad + majandusõppe õppeprogrammid ja –materjalid
Õppematerjalide koostamine,  majandusõpetajate täiendkoolitus

Projekt/programm:  Ettevõtlusteater
Sihtgrupp: õpilased, üliõpilased, õpetajad, õppejõud/lektorid
Formaat: majandus- ja ettevõtlusõpe õpiobjek
Ettevõtlusteater õpioblekti eesmärk on välja töötada uus, muutuvat keskkonda arvestav ning noori köitev lähenemine ettevõtlikkuse ja ettevõtluse õpetamisele koolis ning kõrgkoolis. Ettevõtlusteater toetab ettevõtlusõppe praktilist läbiviimist. Tuues ettevõtja loo klassiruumi ning taasesitades seda kaas(üli)õpilastele, saavad kõik väärtusliku kogemuse.

Projekt/programm:  Ettevõtlik Kool
Sihtgrupp: lasteaed ja kool
Formaat: õppetöösiseste ja -väliste teostatud projektide konkurss, õpetajate koostöövõrgustik ja metoodiline tugi
„Ettevõtlik kool” on haridusprogramm mis on alguse saanud Ida-Virumaal ning on suunatud ettevõtliku õppe integreerimisele koolisüsteemi, et tõsta hariduse kvaliteeti ja seeläbi noorte edukust elus.

Projekt/programm:  SINA - Suured Ideed Noorte Algatusel
Sihtgrupp: noored vanuses 13-19
Formaat: nõuanded ja koolitused projektide algatamiseks ning infotugi ja võrgustik ideede teostamiseks
Aitab koolinoortel oma esimesed suured ideed ka teoks teha. Innustab noori avastama oma võimalusi, kuidas ise häid asju ära teha ning looma muutust oma kogukonnas.

Projekt/programm:  SENT
Sihtgrupp: Eelkõige üliõpilased, ka õpilased
Formaat: Noortekoolitused- ja üritused, üliõpilasfirma programmi arendamine, ettevõtjate ja noorte koostöö õpetamine, ürituste organiseerimine koostöös JAA-ga
MTÜ SENT liikmed on JA Eesti programmide vilistlased, enamasti õpilasfirma programmi läbinud noored.

Projekt/programm:  Euroopa Noored Eesti büroo
Sihtgrupp: noored vanuses 13–30 eluaastat või noorsootööga tegelevad inimesed ja organisatsioonid
Formaat: Noorte ettevõtlikkuse ja sotsiaalsete algatuste (sh sotsiaalse ettevõtluse) toetamine
Euroopa Liidu noorte kodanikuharidusprogramm, mille kaudu toetatakse noorte omaalgatuslikke projekte ja rahvusvahelist koostööd.

Projekt/programm:  Noortefond
Sihtgrupp: 15-29-aastased noored
Formaat: algatuste rahastamine
Noortefond toetab 15-29-aastaste noorte algatusi, mis edendavad avatud ühiskonna väärtusi ja/või aitavad noortel paremini osaleda neid mõjutavates otsustes – olgu siis kooli, kodukoha või riigi tasandil.

Projekt/programm:  Prototron
Sihtgrupp: kõik prototüüpivad eraisikud ja ettevõtted
Formaat: projektikonkurss + parimate rahastamine
Swedbank, Tehnopol ja Tallinna Tehnikaülikool asutasid rahastu Prototron, toetamaks noori ettevõtjaid rahaliselt esimese töötava tootenäidise ehk prototüübi väljatöötamisel.Peale edukat prototüübi valmimist on parimatel võimalik kandideerida Tehnopoli Startup Inkubaatori programmi, et kasvatada oma idee toimivaks äriks.

Projekt/programm:  JCI Eesti Ettevõtlike Noorte Koda
Sihtgrupp: kuni 40 a. vanused aktiivsed inimesed
Formaat: rahvusvaheline võrgustik + koolitused
JCI on mittetulunduslik organisatsioon. Tegutsedes rohkem kui 100 maailma riigis, on koja missiooniks pakkuda arenguvõimalusi, mis innustavad noori inimesi positiivset muutust looma. JCI projekti „Väärtusta tulevikku! Loo tulevik oma tahte järgi“ eesmärgiks on tuleviku üle süsteemsemalt mõtlemise juurutamine noorte õpiprotsessi loomuliku osana ja aktiivsete, loovate, algatus-, otsustus- ja vastutusvõimeliste noorte arendamine. "Võta ette" elluviimisprogrammis saab õppida ideede genereerimist, meeskonnatööd, coachingut, projekti planeerimist, projektijuhtimist ja elluviimist.

Projekt/programm:  Garage48
Sihtgrupp: kõik ettevõtlikud inimesed
Formaat: ideede konkurss + parimate rahastamine + koolitused
Ettevõtluskultuuri toetamiseks, veebi- ja mobiilipõhiste äriideede edasiarendamiseks ning ettevõtlike isikute kokkuviimiseks.

Haridus- ja Noorteamet